.
Τελευταία Ενημέρωση: Tuesday, 13 March 2012 11:44 | Από www.mybabysworld.gr .

Ουρολοίμωξη, αντιμετωπίστε τηνΟυρολοίμωξη, αντιμετωπίστε την

Ουρολοίμωξη, αντιμετωπίστε την

Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και τι μπορώ να κάνω για να προλάβω το πρόβλημα;

Η συχνουρία, το τσούξιμο κατά την ούρηση, η διάρροια αλλά και η άρνηση φαγητού ή η στασιμότητα βάρους είναι συμπτώματα που συνδέονται με μια πιθανή ουρολοίμωξή. Αν τα συμπτώματα αυτά συνοδεύει και πυρετός, οι ειδικοί συστήνουν πλέον να υποβληθεί το παιδί σε πρόσθετες εξετάσεις (υπέρηχος και κυστεογραφία) για να αποκλεισθεί κατασκευαστική ανωμαλία του ουροποιητικού συστήματος. Το πρόβλημα αυτό αφορά το 30 με 50% των παιδιών που εκδηλώνουν εμπύρετη ουρολοίμωξη και αντιμετωπίζεται χειρουργικά μετά τα δύο χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια η επέμβαση γίνεται ενδοσκοπικά. Όσο για τα μέτρα πρόληψης συνιστάται:

 • Συχνό άλλαγμα πάνας ιδιαίτερα το καλοκαίρι και ιδιαίτερα όταν η πάνα είναι λερωμένη με κακά.
 • Σωστό σκούπισμα, πάντα από εμπρός προς τα πίσω, στα μεγαλύτερα παιδάκια.  Φλώρα Κασσαβέτη 

Απαντά ο Αντώνιος Στεφανίδης, παιδοουρολόγος, διευθυντής Παιδοουρολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Περισσότερα άρθρα για το παιδί στο www.mybabysworld.gr

παιδί

 • Πώς να βοηθήσετε τα ετεροθαλή αδέρφια να δεθούν

  Η μεγαλύτερη ίσως αγωνία των γονιών που προχωρούν σε ένα δεύτερο γάμο είναι πώς θα καταφέρουν να συνυπάρξουν αρμονικά τα ετεροθαλή αδέλφια, τα παιδιά δηλαδή που υπάρχουν από τους προηγούμενους γάμους.

 • 5 μέθοδοι, για να τα διαπαιδαγώγησετε σωστά

  Σήμερα οι γονείς έχουν πολλά όπλα στην φαρέτρα τους για να διαπαιδαγωγήσουν σωστά τα παιδιά τους, χωρίς να καταφεύγουν στην χρήση σωματικής ή λεκτικής βίας, που αποδεδειγμένα φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Ας δούμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους...

 • Κλιματιστικό και μωρά: Τι πρέπει να προσέχετε

  Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών πολλοί γονείς αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν το κλιματιστικό στο δωμάτιο των μωρών ή των μικρών παιδιών τους, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία τους.

 • Ποιες «δεξιότητες» ξεχνούν οι γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους

  Είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς πόσο θα αλλάξει ο κόσμος τα επόμενα 30-40 χρόνια, αλλά υπάρχουν κάποιες… δεξιότητες, που οι γονείς είναι «υποχρεωμένοι» να μάθουν στα παιδιά τους.

 • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους ημερήσιους ύπνους των μωρών

  Τα μωρά τους πρώτους μήνες της ζωής τους κοιμούνται πολλές ώρες, όχι μόνο την νύχτα, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτοί οι ημερήσιοι ύπνοι είναι πολύ σημαντικοί για την ανάπτυξη τους, γι’ αυτό ας δούμε ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζετε.