.
Τελευταία Ενημέρωση: Tuesday, 13 March 2012 11:44 | Από www.mybabysworld.gr .

Ουρολοίμωξη, αντιμετωπίστε τηνΟυρολοίμωξη, αντιμετωπίστε την

Ουρολοίμωξη, αντιμετωπίστε την

Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και τι μπορώ να κάνω για να προλάβω το πρόβλημα;

Η συχνουρία, το τσούξιμο κατά την ούρηση, η διάρροια αλλά και η άρνηση φαγητού ή η στασιμότητα βάρους είναι συμπτώματα που συνδέονται με μια πιθανή ουρολοίμωξή. Αν τα συμπτώματα αυτά συνοδεύει και πυρετός, οι ειδικοί συστήνουν πλέον να υποβληθεί το παιδί σε πρόσθετες εξετάσεις (υπέρηχος και κυστεογραφία) για να αποκλεισθεί κατασκευαστική ανωμαλία του ουροποιητικού συστήματος. Το πρόβλημα αυτό αφορά το 30 με 50% των παιδιών που εκδηλώνουν εμπύρετη ουρολοίμωξη και αντιμετωπίζεται χειρουργικά μετά τα δύο χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια η επέμβαση γίνεται ενδοσκοπικά. Όσο για τα μέτρα πρόληψης συνιστάται:

 • Συχνό άλλαγμα πάνας ιδιαίτερα το καλοκαίρι και ιδιαίτερα όταν η πάνα είναι λερωμένη με κακά.
 • Σωστό σκούπισμα, πάντα από εμπρός προς τα πίσω, στα μεγαλύτερα παιδάκια.  Φλώρα Κασσαβέτη 

Απαντά ο Αντώνιος Στεφανίδης, παιδοουρολόγος, διευθυντής Παιδοουρολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Περισσότερα άρθρα για το παιδί στο www.mybabysworld.gr

παιδί

 • Σήμερα ενθαρρύνουμε τους γονείς...

  Έχετε αναλογιστεί ποτέ ότι, για να μπορέσετε να φέρετε εις πέρας την... αποστολή σας ως γονείς, πρέπει πρώτα να προσέξετε τη δική σας ψυχολογία; Μήπως χρειάζεστε κι εσείς δυο καλά λόγια;

 • Συγκλονιστικό video: Τα παιδιά κάνουν ό,τι βλέπουν!

  Δείτε αυτό το συγκλονιστικό video και σίγουρα θα αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Ένα video που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς!

 • Πέντε συμβουλές για τις μαμάδες, που δεν εργάζονται

  Σίγουρα οι εργαζόμενες μαμάδες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, αλλά και για τις μανούλες που δεν εργάζονται τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αφού καθημερινά καλούνται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του σπιτιού και τις ανάγκες των παιδιών τους.

 • Πέντε σημάδια ότι είστε ενωμένοι ως γονείς

  Ο καλύτερος τρόπος για να ανατραφεί σωστά ένα παιδί είναι οι γονείς του να αποτελούν ένα ενιαίο μέτωπο, δηλαδή να αποφασίζουν από κοινού και να παραμένουν συνεπείς στις αποφάσεις τους.

 • Ο ρόλος του πατέρα στο σπίτι

  Ποιος αλήθεια πρέπει να είναι ο ρόλος ενός άντρα μέσα στην οικογένεια; Αρκεί να προσφέρει τα υλικά αγαθά ή πρέπει να καλύπτει και τις συναισθηματικές ανάγκες της οικογένειας; Δείτε τι λένε οι ειδικοί.