.
Τελευταία Ενημέρωση: Wednesday, 04 July 2012 10:52 | Από www.mybabysworld.gr .

Αντιβίωση και μπάνιο συνδυάζονται;Αντιβίωση και μπάνιο συνδυάζονται;

Αντιβίωση και μπάνιο συνδυάζονται;

Η τρίχρονη κόρη μου αρρωσταίνει συχνά και κάποιες φορές παίρνει αντιβίωση. Αν χρειαστεί να πάρει αντιβίωση κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα και επιτρέπεται να βγει στον ήλιο;

Η έκθεση στον ήλιο δεν απαγορεύεται επειδή το παιδί παίρνει αντιβίωση. Έτσι κι αλλιώς όμως, είτε παίρνει αντιβίωση είτε όχι, πρέπει να προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία με τα γνωστά μέτρα που ισχύουν για όλα τα παιδιά, δηλαδή: αντηλιακό, καπέλο, αποφυγή έκθεσης τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας. Όσον αφορά τα θαλασσινά μπάνια, δεν είναι εύκολο να πει κανείς πότε απαγορεύονται και πότε επιτρέπονται όταν ένα παιδί είναι άρρωστο (εξαρτάται από το τι πάσχει καθώς και από την κλινική του εικόνα που θα εκτιμηθεί από τον παιδίατρο).

Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να κάνει μπάνιο στη θάλασσα αν έχει πυρετό. Αν πάλι έχει ωτίτιδα, πρέπει να αποφεύγει τα μπάνια κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αν όμως γενικά τα συμπτώματα της ασθένειας έχουν υποχωρήσει, μπορεί να κάνει μπάνιο με μέτρο, ακόμα κι αν δεν έχει τελειώσει την θεραπεία με αντιβίωση. Πρέπει όμως να είστε πάντα σε συνεννόηση με τον παιδίατρο.

Περισσότερα άρθρα για το παιδί στο www.mybabysworld.gr

παιδί

 • Πώς να βοηθήσετε τα ετεροθαλή αδέρφια να δεθούν

  Η μεγαλύτερη ίσως αγωνία των γονιών που προχωρούν σε ένα δεύτερο γάμο είναι πώς θα καταφέρουν να συνυπάρξουν αρμονικά τα ετεροθαλή αδέλφια, τα παιδιά δηλαδή που υπάρχουν από τους προηγούμενους γάμους.

 • 5 μέθοδοι, για να τα διαπαιδαγώγησετε σωστά

  Σήμερα οι γονείς έχουν πολλά όπλα στην φαρέτρα τους για να διαπαιδαγωγήσουν σωστά τα παιδιά τους, χωρίς να καταφεύγουν στην χρήση σωματικής ή λεκτικής βίας, που αποδεδειγμένα φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Ας δούμε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους...

 • Κλιματιστικό και μωρά: Τι πρέπει να προσέχετε

  Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών πολλοί γονείς αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν το κλιματιστικό στο δωμάτιο των μωρών ή των μικρών παιδιών τους, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία τους.

 • Ποιες «δεξιότητες» ξεχνούν οι γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους

  Είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς πόσο θα αλλάξει ο κόσμος τα επόμενα 30-40 χρόνια, αλλά υπάρχουν κάποιες… δεξιότητες, που οι γονείς είναι «υποχρεωμένοι» να μάθουν στα παιδιά τους.

 • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους ημερήσιους ύπνους των μωρών

  Τα μωρά τους πρώτους μήνες της ζωής τους κοιμούνται πολλές ώρες, όχι μόνο την νύχτα, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτοί οι ημερήσιοι ύπνοι είναι πολύ σημαντικοί για την ανάπτυξη τους, γι’ αυτό ας δούμε ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζετε.