.
Τελευταία Ενημέρωση: Wednesday, 04 July 2012 10:52 | Από www.mybabysworld.gr .

Αντιβίωση και μπάνιο συνδυάζονται;Αντιβίωση και μπάνιο συνδυάζονται;

Αντιβίωση και μπάνιο συνδυάζονται;

Η τρίχρονη κόρη μου αρρωσταίνει συχνά και κάποιες φορές παίρνει αντιβίωση. Αν χρειαστεί να πάρει αντιβίωση κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα και επιτρέπεται να βγει στον ήλιο;

Η έκθεση στον ήλιο δεν απαγορεύεται επειδή το παιδί παίρνει αντιβίωση. Έτσι κι αλλιώς όμως, είτε παίρνει αντιβίωση είτε όχι, πρέπει να προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία με τα γνωστά μέτρα που ισχύουν για όλα τα παιδιά, δηλαδή: αντηλιακό, καπέλο, αποφυγή έκθεσης τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας. Όσον αφορά τα θαλασσινά μπάνια, δεν είναι εύκολο να πει κανείς πότε απαγορεύονται και πότε επιτρέπονται όταν ένα παιδί είναι άρρωστο (εξαρτάται από το τι πάσχει καθώς και από την κλινική του εικόνα που θα εκτιμηθεί από τον παιδίατρο).

Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να κάνει μπάνιο στη θάλασσα αν έχει πυρετό. Αν πάλι έχει ωτίτιδα, πρέπει να αποφεύγει τα μπάνια κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Αν όμως γενικά τα συμπτώματα της ασθένειας έχουν υποχωρήσει, μπορεί να κάνει μπάνιο με μέτρο, ακόμα κι αν δεν έχει τελειώσει την θεραπεία με αντιβίωση. Πρέπει όμως να είστε πάντα σε συνεννόηση με τον παιδίατρο.

Περισσότερα άρθρα για το παιδί στο www.mybabysworld.gr

παιδί

σήμερα στο MSNΨυχαγωγίαEιδήσειςLifestyleAθλητισμόςβίντεο